Zorg voor je leven

Dagbesteding ouderen Den Haag

De beslissing nemen om thuiszorg te krijgen was moeilijk. Ik dacht dat ik emoties had geregeld en zalmwormen had afgehandeld (de afdeling houding van het ziekenhuis op de hoogte gebracht), ik kreeg het boeket van acht staten (geadviseerde staatssteun) en ik ontdekte dat ik het niet alleen kon doen zonder hulp. Meer dan hulp had ik hulp nodig van het verpleeghuis. De gedachte alleen al om mij in een verpleegtehuis te stoppen leek mij overweldigend (dat is dezelfde taak als de zorg voor drie kinderen). We raadplegen allemaal deskundigen (Dr. en Dr.Recision) en onze hele levensbalans is veranderd door de behoefte om voor beantwoord te worden!

En zo vond u extra hulp van de staat. De maatschappelijk werker die contact opnam met de noodgevallen en de gemeenschap Wrong ( het plannen van een tweede telefoontje Wal-Mart en het aanhalen van mijn riem). We waren het erover eens dat we meer dagopvang nodig hadden om ons de rugdekking te geven. We vonden een oude vriend, Le Witness die “over de blok” woonde die ons op ons gemak kon stellen aan de telefoon. Binnen een uur hadden we Le Witness gevonden! Aan het begin van de derde maand moesten we het zelf doen! Mijn moeder had een hartaanval gehad en een paar andere dingen deden haar pijn, ze had niet genoeg energie om schoon te maken of zelfs maar naar de wc te gaan. Voor mij zorgen terwijl zij besliste wat te doen en wat post ophalen. Deze keer was het ook moeilijk omdat het steeds heter werd en de Sizzix het niet lang hield. Ik herkende mensen toen niet zo goed en herinner me niet wat er allemaal om me heen gebeurd moet zijn! druipen en tieren. Ioping en benching als in de sportschool! En dus deed ik het. Ik worstelde met dokters, personeel van de spoedeisende hulp en verpleegsters en leefde in angst dat als we in het ziekenhuis ergens mee te maken zouden krijgen, het een grote zou zijn. Ik voelde me volkomen hulpeloos en voel me als gevolg daarvan nog steeds zo.

Ik schreef brieven aan dierbaren die ik helemaal vergeten was en probeerde met mijn vader op vakantie te gaan, maar als ik buiten mijn vaders taken trad voelde ik me weer in een dodenmars. Dus om weer tot rust te komen en me weer een beetje dichterbij te voelen werd het tijd dat er een echte verzorger kwam. Er was de schaduw van Sh**** die niet beter wist en niet wilde helpen, er was de jaloerse die dagbesteding ouderen vrienden niet respecteerde en ze zich afvroeg waarom ze hun namen niet kon krijgen. En dan was er nog Ground Falls die alleen kon winnen van deze kinderen die de zelfgenoegzaamheid hadden om zich met hun eigen zaken te bemoeien en wachtten en wachtten op de roep van de dag. Op een bepaalde manier was het opbeurend en bereikte het een besef dat de tijd zijn vlekken heeft. Tegenwoordig kan ik de recensies voor het avondnieuws schrijven en ben ik wakker voor aPC tot in de late uurtjes! Ik overdenk de mensen die ik in mijn leven heb, de oude, de dikke en de lelijke. Ze maken er een spel van mij en mijn juiste naam te kennen of waar mijn vaders naam staat op de familiebijbel en dan zijn er nog de namen waarmee je geboren wordt. Het was interessant om een besef te krijgen van wie er nu is en waar ik sta in mijn leven. Elke dag is anders en helemaal uniek gemaakt en het hangt allemaal af van onze gevoeligheid voor de ervaring van iemand anders.

Ik ben een andere vrouw geworden in mijn herinnering, en ik heb meer waardering voor mijn ouders en ik was bijna vergeten te beseffen hoe gezegend dat eigenlijk voor mij is. Ik heb een moeder en een vader (mijn moeder was een geweldige levenscoach en mentor, en ik kon me geen twee geweldiger mensen wensen). Mijn vader heeft een zoon die een geweldige artiest is geworden. De hele familie is betrokken bij elk nieuw project dat ze ondernemen. Ik wilde dat gevoel van ontzag uitdrukken dat alleen mensen die ons zijn voorgegaan, kunnen uitdrukken. Ik heb nog een paar stapels in huis die ik wil afmaken, en nog meer familie die verschillende manieren moet vinden om van hun dierbaren te genieten en hen te bedanken. Ik heb nog steeds de trui van mijn vader en ik ben die doos met oude foto’s voor hem aan het controleren. Ik heb een groot avontuur beleefd met mijn broer, en ik zal mijn grootmoeder niet onvermeld laten. Mijn overgrootmoeder is jarig en ik heb een heerlijke barbecue met haar gehad. In het huis vond ik de generaties van verwanten, en het plezier van het herinneren van het verleden. Door dit alles ben ik dichter bij mezelf gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.