Hoe maak je een scheermes schoon?

Kapper Ede

 

Al naar gelang de houding van een persoon kan de barbier zijn werk op vele manieren doen. De handen, voeten en oren worden in de kapperszaak schoongemaakt en geschoren. De rug en de zijkanten worden ook schoongemaakt, en de haren die tussen de vingers zitten worden verwijderd. Dit proces wordt “patteren” genoemd. Een scheermes wordt gebruikt om de haren tussen de vingers af te snijden. Een schaar wordt gebruikt om de rommel op te ruimen als het scheermes het niet kan doen. Maar dit proces vereist een vaste hand, want de kapper moet zijn schaar in alle richtingen van de haren bewegen om te voorkomen dat de schaar blijft haken.

3.Hair clipper:

Een tondeuse is een mechanisch apparaat dat de lengte van het haar knipt. Het wordt gebruikt om de nek en ook de oren schoon te maken. Zonder tondeuse moet de kapper het haar knippen met behulp van een schaar met dunne neus, scherpe messen, tondeuses en ten slotte scheermessen met dunne neus. De tondeuse wordt gebruikt om het haar tot aan het huidoppervlak af te knippen. Sommige kappers gebruiken een messenschaar, terwijl anderen scheermesjes met dunne neuzen gebruiken.

4.flosser:

Een flosser is een mechanisch apparaat dat de klitten van het haar verwijdert nadat het is gevormd. In sommige kapperszaken wordt de flosser ook gebruikt om baarden en snorren schoon te maken.

5.Schoonmaken:

Reinigen is het proces van het verwijderen van het vuil dat vastzit in het haar. In een kapperszaak wordt het schoonmaken van de vacht ook gedaan met behulp van een natte kam. Nadat de haarlengte is bepaald, wordt het haar schoongemaakt met een natte kam. De kapper gebruikt een borstel om tussen de vingers en de nek te reinigen. De volgende stap van het schoonmaken is het gebruik van een handdoek om het water uit het haar te verwijderen. De kapper vouwt dan de handdoek op en legt hem op een hoofd, en slaat hem op de grond om de vacht te drogen. Zodra hij droog is, wordt hij met polyester ingepakt om naar de kopers te worden verzonden.

6. wardrobe:

De outfit die de klant draagt moet in harmonie zijn met het kapsel. Alleen als de outfit in goede vorm is, zal het een stempel drukken op het kappersstation. De meeste kappers zullen altijd een totale controle op de outfit handhaven, maar zullen nalaten om de pasvorm te handhaven. Als de klant van plan is om na de knipbeurt een bepaalde plaats te bezoeken, zal de kapper ervoor zorgen dat de klant er netjes uitziet.

7. Klantenservice:

Het beste wat een kapper zijn klant kan bieden is een dienst. Een service die niet tegemoet komt aan het beperkte gevoel voor mode van de klant, maar die het gevoel voor mode van de klant verbreedt. De meeste mensen willen hun gevoel voor mode voor zich laten doen. De mode varieert echter van persoon tot persoon, en ook het perspectief van de tijd. Bijvoorbeeld: een man wil zijn haar laten knippen, maar de kapper kan het alleen maar kort knippen. Daarom zal de klant gefrustreerd zijn. De kapper levert echter goede diensten, vooral omdat hij op de hoogte is van de verschillende modes.

8. Algemeen zicht:

Als het zicht van de klant vanuit alle aspecten wordt bekeken, dan zal het een goed beeld zijn voor het beroep van kapper. Een barbier kan niet het volledige gezichtsbeeld beslaan, maar hij kan zich wel specialiseren omdat hij goed is in het knippen van gezichtshaar. Dus, kan hij gezichtshaar bezuinigingen op elke vorm van het gezicht. Hij moet echter wel een expert zijn in de kunst van het communiceren. Hij moet een grondige kennis hebben van verschillende mode, en verschillende aspecten van communicatie kennen, vooral als hij in een bedrijf werkt waar communicatie belangrijk is.

 

LEES MEER : 

Kapsalon Ede

Thuiskapster

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.