Coaching – een winnende kans

Coach Uden

Tegenwoordig bieden veel mensen die coaching diensten willen aanbieden, hun diensten aan via de telefoon en online communicatie. De telefoon biedt een grote mate van flexibiliteit bij het verlenen van de dienst. Een coach kan van overal ter wereld werken, op hetzelfde moment als de cliënt via de telefoon. Sommige coaches zijn via de telefoon bereikbaar voor cliënten. De cliënt kan in een vroeger stadium van het proces vragen stellen over de resultaten van de coaching.

Online communicatie is goed voor de klant, maar laten we eerlijk zijn, om het gedrag en de denkwijze van een klant echt te veranderen, kunnen ze niet in die gemoedstoestand zijn als ze achter hun pc zitten. Veel mensen hebben ervoor gekozen coaching op het internet aan te bieden. Met de groeiende technologie en het gemak van toegang tot het net, zijn we eraan gewend geraakt om te zien wat er met onze kinderen, vrienden, familieleden en collega’s gebeurt. De koelkast staat open als we lunchen, als we aan het werk zijn, maar is gesloten en op slot als we thuiskomen. De telefoon is van ons tijdens de lunch, maar we hebben een speciale plaats om te eten als we dat willen. Hoe leuk is dit?

Coaching wordt in de huidige maatschappij gezien als een beetje een bijkomstig voordeel. Het belangrijkste voordeel van coaching is dat deze mensen zich meer bewust worden van zichzelf. Zij worden zich meer bewust van hun eigen situatie en werken aan de problemen waarmee zij worden geconfronteerd en vinden oplossingen voor deze problemen. Als een cliënt eenmaal tot de conclusie is gekomen dat hij coaching nodig heeft om hem vooruit te helpen, heeft hij misschien meer vragen dan antwoorden. Coaching is geen gemakkelijk proces. We denken dat we dit in een vrij korte tijd kunnen doen. De waarheid is dat de cliënt in de eerste plaats al veel succes heeft gehad. We zien dat bij onszelf en bij andere cliënten de hele tijd. We merken bij onszelf dat de zware lasten van het leven ons niet zo lijken te raken als we zouden denken, totdat het op een bepaald punt komt; wanneer we die muur van realiteit raken. Het is op dat moment dat we meer dan genoeg succes hebben gehad om naar toe te werken. Het is op dat moment dat de coach een hefboom wordt voor de cliënt om blijvende verandering te ervaren, omdat hij de kans heeft gehad om voor dat moment te komen. Een cliënt heeft ervoor gekozen om een coaching plan op te stellen, hij voelt het bijna als een verplichting om op dat moment in het coaching proces te springen. Ik ben hier om je te vertellen dat dit een winnende kans voor hen is.

Het spel is ontworpen om de cliënt te helpen meer controle en eigenaarschap te krijgen over hun leven, hun succes, hun doelen en hun geluk. Het helpt hen meer te ontspannen in de coaching relatie. Het geeft de cliënt de mogelijkheid om meer vrijheid en beslissingsbevoegdheid te hebben in wat hij doet en wanneer hij dat doet. Een coach kan een consultant, een therapeut, een raadgever of een psycholoog worden genoemd, maar de cliënt neemt de verantwoordelijkheid voor zijn of haar plan.

Coaching kan een beetje een touwtrekkerij zijn. De cliënt gaat NIET iets doen wat hij normaal niet zou doen. Maar als collega, vriend, cliënt of teamspeler zijn zij onze hulp. We zullen er altijd zijn voor de klant en hun succes, maar we zullen ze niet alles alleen laten doen. Als ze tegen ons willen zeggen “help me!” dan is het aan ons om dat te accepteren en hen te helpen met het “hoe”, maar zij zullen degenen zijn die beslissen hoe ze het proces aanpakken. Het is aan ons om hen te steunen en aan te moedigen bij het nemen van goede beslissingen, maar als het proces eenmaal op gang is, is het aan hen om het uit te voeren. Zij kunnen misschien niet meegaan met alles waartoe zij geïnspireerd worden, maar zij zullen het wel doen. Het algemene resultaat van het proces zou moeten zijn dat de cliënt meer controle krijgt over zijn leven en zijn uitdaging. Als het bedrijf een thuisbedrijf is zoals het onze, dan heeft de cliënt het belangrijke voordeel dat hij er ook met anderen in werkt. Zij beginnen, en helpen dan anderen om die eerste stap te zetten. Het stimuleert saamhorigheid en toewijding aan een project dat vaak overweldigend is. We willen dat de cliënt blijft groeien om een coach te hebben die steeds waardevoller voor hem wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.